Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Δώρο Χριστουγέννων και εορταστικό ωράριο «ζεσταίνουν» τη χριστουγεννιάτικη αγορά
[CNN Greece]: Δώρο Χριστουγέννων και εορταστικό ωράριο «ζεσταίνουν» τη χριστουγεννιάτικη αγορά

[CNN Greece]: Δώρο Χριστουγέννων και εορταστικό ωράριο «ζεσταίνουν» τη χριστουγεννιάτικη αγορά

Στις 15 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ τοεορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τους εργαζόμενους να περιμένουν την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για να αρχίσουν τις αγορές τους.

Τα καταστήματα και οι εμπορικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας έχουν στολιστεί ήδη με πολύχρωμα φωτάκια και περιμένουν τους καταναλωτές να επωφεληθούν από το εορταστικό ωράριο για να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν ότι η εμπορική κίνηση θα αρχίσει να αυξάνεται, μόλις γίνει και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων σε όσους το δικαιούνται.

Tο δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, το αργότερο, με τους εργοδότες να έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να το καταβάλλουν και νωρίτερα στους υπαλλήλους τους.

Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα, ενώ υπόκεινται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δώρα εορτών δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Για τον υπολογισμό του ποσού που θα καταβληθεί στους εργαζόμενους λαμβάνεται υπ όψη ο τρόπος αμοιβής τους, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαΐου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!