Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Δωρεά 500.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό από το ίδρυμα της COSCO για τη στήριξη 2.180 μαθητών
[CNN Greece]: Δωρεά 500.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό από το ίδρυμα της COSCO για τη στήριξη 2.180 μαθητών

[CNN Greece]: Δωρεά 500.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό από το ίδρυμα της COSCO για τη στήριξη 2.180 μαθητών

Σχολεία από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς και του Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Children Included”, το οποίο θα υλοποιήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με δωρεά ύψους 500.000 ευρώ του ιδρύματος COSCO SHIPPING Charity Foundation.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη μαθητών ηλικίας 6 έως 18 ετών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ευάλωτων οικονομικά οικογενειών. Ο πρώτος άξονας του προγράμματος αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την προετοιμασία (φροντιστηριακών μαθημάτων) 80 μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Εκτός από τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, στην επιλογή των ωφελούμενων μαθητών, θα παίξει ρόλο και ο γενικός βαθμός της Β΄ Λυκείου. Ο δεύτερος άξονας του προγράμματος περιλαμβάνει 30 εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες θα συμμετάσχουν 2.100 μαθητές ηλικίας 6 – 16 ετών. Οι δραστηριότητες με θεματικές την καινοτομία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, θα αποφασιστούν από τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Η τελετή για την επικύρωση της συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το COSCO SHIPPING Charity Foundation, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21/11/2019) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός παρέλαβε την επιταγή των 500.000 ευρώ από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του COSCO SHIPPING Charity Foundation, Fu Xiaoli δηλώνοντας τις θερμές του ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη του Ομίλου COSCO προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!