Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: ΔΟΜ: Θύματα trafficking 7 στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες
[CNN Greece]: ΔΟΜ: Θύματα trafficking 7 στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες

[CNN Greece]: ΔΟΜ: Θύματα trafficking 7 στους 10 πρόσφυγες και μετανάστες

Επτά στους δέκα πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν πέσει θύματα trafficking στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε δείγμα 4.328 ανθρώπων που επιχείρησε να προσεγγίσει τη Μεσόγειο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και την πΓΔΜ, απάντησε ότι έχει πέσει θύμα trafficking και έχει δεχθεί προσφορά μετρητών σε αντάλλαγμα για αίμα, όργανα ή ανθρώπινα μέλη.

Συγκεκριμένα, το 5% των προσφύγων/μεταναστών που μετακινήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι τους προσέγγισε άτομο προσφέροντας μετρητά σε αντάλλαγμα για αίμα. Το 3% δήλωσε ότι τους προσφέρθηκαν χρήματα σε αντάλλαγμα για όργανα και 1% για ανθρώπινα μέλη. Το 6% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι γνώρισε ή βίωσε την κατάσταση να δώσει αίμα παρά τη θέλησή του και σε συνθήκες αιχμαλωσίας.Οι ερωτηθέντες γνώριζαν επίσης ότι είναι πιθανό να πληρώσουν με όργανα ένα τμήμα του ταξιδιού τους.

Τrafficking

Το 71% των ερωτηθέντων, που προσπάθησε να προσεγγίζει την Ανατολική Μεσόγειο απάντησε θετικά σε τουλάχιστον έναν από τους δείκτες trafficking και άλλων πρακτικών εκμετάλλευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!