Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Ποια σενάρια «βλέπει» ο ιατροδικαστής – Χωρίς δικηγόρο ο 27χρονος
[CNN Greece]: Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Ποια σενάρια «βλέπει» ο ιατροδικαστής – Χωρίς δικηγόρο ο 27χρονος

[CNN Greece]: Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: Ποια σενάρια «βλέπει» ο ιατροδικαστής – Χωρίς δικηγόρο ο 27χρονος

Τις δυσκολίες της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού της 60χρονης Σούζαν Ίτον περιέγραψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Αρχικά, ανέφερε ότι η σορός ήταν σε αποσύνθεση και γι΄ αυτό οι εργαστηριακές έρευνες γίνονται με μεγάλη προσοχή, ώστε να διευκρινιστούν με ακρίβεια οι συνθήκες θανάτου της άτυχης γυναίκας. Κατά τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια.

Τα δύο σενάρια

Το πρώτο -και πιο ακραίο- σενάριο για τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, όπως είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης, είναι ο θάνατος να προκλήθηκε «από ασφυξία θέσης». Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν ζωντανή την ώρα που την έριξε από την τρύπα στο σπήλαιο. Σε αυτό το σενάριο ο θάνατος θα μπορούσε να επέλθει λόγω των καταγμάτων που υπέστη και τη στάση (θέση) που είχε το σώμα της.

«Εύχομαι να μην ισχύει κάτι τέτοιο. Θα ήταν απάνθρωπο, ακραίο να πεθάνει αβοήθητη» σχολίασε ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ιτον είναι η ασφυξία να προκλήθηκε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Σημειώνεται ότι από τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τρεις ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό δείχνει να απομακρύνεται η εκδοχή της δολοφονίας διά στραγγαλισμού.

«Δεν ήταν άμεσος ο θάνατος, είχε τις αισθήσεις της»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας δεν ήταν άμεσος». Κατά τον ίδιο, δεν ανιχνεύτηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, το πιθανότερο είναι να είχε πλήρη συναίσθηση των όσων συνέβαιναν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!