Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Δυστύχημα στο Άδενδρο: Γιατί δεν πάτησε φρένο ο μηχανοδηγός (pics)
[CNN Greece]: Δυστύχημα στο Άδενδρο: Γιατί δεν πάτησε φρένο ο μηχανοδηγός (pics)

[CNN Greece]: Δυστύχημα στο Άδενδρο: Γιατί δεν πάτησε φρένο ο μηχανοδηγός (pics)

Ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι κάποια βλάβη ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα του ΟΣΕ πριν από λίγες ημέρες. Και αυτό διότι στον νεκρό μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι – I/C 58, που εκτροχιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο Άδενδρο Θεσσαλονίκη ς , «φορτώνει» το προσωρινό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την κύρια ευθύνη για τη σιδηροδρομικό δυστύχημα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα (θα ακολουθήσει και κανονικό), βασική αιτία του δυστυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα των 144,343 χιλιομέτρων/ώρα, με την οποία εισήλθε η αμαξοστοιχία στην παρακαμπτήρια γραμμή του σταθμού του Αδένδρου.

Από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η αμαξοστοιχία εισήλθε στην παρακαμπτήρια γραμμή του σταθμού με ταχύτητα υπερδιπλάσια της επιτρεπόμενης, δηλαδή των 60 χλμ/ώρα που προβλέπουν αυστηρά οι κανονισμοί. Ωστόσο, η τριμελής επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στην προκαταρκτική έκθεσή της δεν αναφέρει το παραμικρό για την κατάσταση του συστήματος των φωτοσημάτων του σταθμού και ειδικότερα των φωτοσημάτων βραδυπορίας. Εάν, δηλαδή, τα φωτοσήματα λειτούργησαν κανονικά και εάν οι ενδείξεις τους ήταν ορατές στον μηχανοδηγό την ώρα που πλησίαζε προς το σταθμό Άδενδρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!