Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η δυσάρεστη έκπληξη που κρύβεται στη συνέντευξη του Σόιμπλε
[CNN Greece]: Η δυσάρεστη έκπληξη που κρύβεται στη συνέντευξη του Σόιμπλε

[CNN Greece]: Η δυσάρεστη έκπληξη που κρύβεται στη συνέντευξη του Σόιμπλε

Μετά την προχθεσινή “βόμβα” που έριξε οΒόλφγκανγκ Σόιμπλε , μιλώντας για πρώτη φορά για πιθανότητα μη συμμετοχής του ΔΝΤ σε ελληνικό πρόγραμμα , αλλά ουσιαστικά αναγγέλλοντας ένα τέταρτο μνημόνιο, όλα δείχνουν πως η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης την οδήγησε και πάλι σε ένα νέο αδιέξοδο.

Ή θα πρέπει να επιλέξει μνημόνιο με ΔΝΤ, ή ένα νέο μνημόνιο έμπνευσης Σόιμπλε, με αυστηρή επιτήρηση για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Πολλοί ρωτούν γιατί έκανε κάτι τέτοιο ο Σόιμπλε. Οι ερμηνείες μπορεί να είναι δύο: πρώτον γιατί θέλει να δώσει στην Αθήνα να καταλάβει ότι από την στιγμή που επέλεξε την παραμονή στην Ευρωζώνη , ο δρόμος είναι συγκεκριμένος και είναι σκληρός. Δεύτερον, για να προετοιμάσει τη γερμανική κοινή γνώμη, αλλά κυρίως την γερμανική πολιτική σκηνή και ειδικότερα το γερμανικό Κοινοβούλιο για την περίπτωση που τελικά το ΔΝΤ αποφασίσει να μην πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ας δούμε όμως τι είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ολόκληρη στην Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ. Πρώτα από όλα σε ό,τι αφορά στο ΔΝΤ «εάν για οποιοδήποτε λόγο το ΔΝΤ αποφασίσει να μην συμμετάσχει, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να σκεφθούν ότι από την αρχή θα έχουμε μια δική μας λύση στο πλαίσιο του νομισματικού μας συστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!