Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Διπλωματικός «πυρετός» για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα
[CNN Greece]: Διπλωματικός «πυρετός» για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα

[CNN Greece]: Διπλωματικός «πυρετός» για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα

Για ταξίδι στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια τηςΓενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ετοιμάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης , με το βλέμμα στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ και στο… βάθος μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τον Οκτώβριο έχουν ήδη ξεκινήσει στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Β. Σοφίας, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες Εξωτερικών.

Από το υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, κρατάνε χαμηλά τον «πήχη», με τις πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του υψηλού προσκεκλημένου να είναι φειδωλές.

«Αναμένεται να έρθει» είναι το μοναδικό σχόλιο που κάνουν συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών -κάτι που είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι οι επόμενες κινήσεις χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Και αυτό γιατί η επίσκεψη του Αμερικανού αξιωματούχου στην Αθήνα γίνεται σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή, με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια να έχει αποφασίσει να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ. Στόχος να ανοίξει μια νέα «σελίδα», με Ελλάδα και ΗΠΑ να συνεργάζονται με άξονα τα γεωπολιτικά συμφέροντα στη Μεσόγειο αλλά και σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές αλλά και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη του κ. Πομπέο σηματοδοτεί μια νέα περίοδο και στη συνεργασία των δύο χωρών μέσω του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά στις βάσεις αλλά και την αναβάθμιση της συνεργασίας για το στρατόπεδο της Σούδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!