Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Διπλωματικό πραξικόπημα»: Ο Πούτιν σε τροχιά… θριάμβου στη Μέση Ανατολή
[CNN Greece]: «Διπλωματικό πραξικόπημα»: Ο Πούτιν σε τροχιά… θριάμβου στη Μέση Ανατολή

[CNN Greece]: «Διπλωματικό πραξικόπημα»: Ο Πούτιν σε τροχιά… θριάμβου στη Μέση Ανατολή

Μετά από χρόνια προσπαθειών του Κρεμλίνου να επιβληθεί στη διεθνή σκηνή, ο Βαλντιμίρ Πούτιν βρίσκεται τώρα προ ενός διαφαινόμενου θριάμβου στη Μέση Ανατολή.

Την Τρίτη, οι υποστηριζόμενες από το Κρεμλίνο δυνάμεις προωθήθηκαν περαιτέρω στην κάλυψη του εδαφικού κενού στη βόρεια Συρία που προκάλεσε η πρόσφατη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρειο Συρία και έφθασαν στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι ενώ τμήματα του συριακού στρατού επανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Μαντζίμπ και των γύρω περιοχών και μπήκαν στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις μεταφράζονται ήδη σε τεράστια εδαφικά οφέλη για την, εκλεκτή του Κρεμλίνου, κυβέρνηση Άσαντ που μόλις πριν από μερικές ημέρες δημιούργησε νέο, κοινό μέτωπο με τους Κούρδους που εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί.

Παρά τις διεθνείς επικρίσεις και κυρώσεις, η Μόσχα επέμεινε μέχρι τέλους στη στήριξή της στον Άσαντ κι έγινε η μόνη δύναμη που επενέβη για να προστατεύσει τους Κούρδους της Συρίας από την τουρκική προέλαση. Με την αποχώρηση των Αμερικανών από την περιοχή να επικρίνεται όλο και περισσότερο ως «προδοσία» απέναντι στους Κούρδους, η Ρωσία με την επέμβασή της καθίσταται στα μάτια πολλών ως η μόνη αξιόπιστη δύναμη σ’αυτή τη σύρραξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!