Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Δημοσκόπηση Reuters: Το 82% των Αμερικανών θεωρεί απειλή τη Ρωσία
[CNN Greece]: Δημοσκόπηση Reuters: Το 82% των Αμερικανών θεωρεί απειλή τη Ρωσία

[CNN Greece]: Δημοσκόπηση Reuters: Το 82% των Αμερικανών θεωρεί απειλή τη Ρωσία

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των Αμερικανών που θεωρούν τη Ρωσία απειλή για τις ΗΠΑ. Όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που μεταδόθηκε την Παρασκευή, οι Αμερικανοί ανησυχούν σήμερα πολύ περισσότερο απ’ ό,τι πριν αρχίσει η εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ όσον αφορά την απειλή που θέτει για τη χώρα τους η Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η έρευνα, η οποία διεξήχθη από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου, έδειξε ότι το 82% των Αμερικανών ενηλίκων – 84% εξ όσων δήλωσαν Δημοκρατικοί και 82% εξ όσων δήλωσαν Ρεπουμπλικανοί- θεωρεί τη Ρωσία «απειλή» για τις ΗΠΑ γενικά.

Το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 76% τον Μάρτιο του 2015, όταν είχε υποβληθεί η ίδια ερώτηση σε προηγούμενη έρευνα. Μάλιστα, το ένα τέταρτο των Αμερικανών (25%) χαρακτήρισε τη Ρωσία «άμεση απειλή».

Μόνο η Βόρεια Κορέα συγκέντρωσε υψηλότερο ποσοστό, καθώς το 86% των Αμερικανών τη θεωρεί απειλή.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να κατατάξουν τη Ρωσία και διάφορα άλλα κράτη βάσει μιας πεντάβαθμης κλίμακας, που ξεκινά από το επίπεδο «καμιά απειλή» και φθάνει στο «άμεση απειλή». Οι Αμερικανοί θεωρούν κατά πλειοψηφία απειλή τη Ρωσία μάλλον, παρά το Ιράν, τη Συρία, την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, την Κούβα, ή την Υεμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!