Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ο Δήμος Αθηναίων έχασε 276 μοτοσικλέτες αλλά πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας
[CNN Greece]: Ο Δήμος Αθηναίων έχασε 276 μοτοσικλέτες αλλά πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας

[CNN Greece]: Ο Δήμος Αθηναίων έχασε 276 μοτοσικλέτες αλλά πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 276 μηχανάκια , δίκυκλα και τρίκυκλα έχει χάσει ο Δήμος Αθηναίων από τα γκαράζ του από το 2005 έως σήμερα!

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», την καταμέτρηση αυτή πραγματοποίησε η ειδική επιτροπή που συστήθηκε με αντικείμενο την «απόσυρση ή διάθεση οχημάτων».

Ακόμη πιο… προβληματικό είναι το γεγονός πως η τριμελής αυτή επιτροπή διαπίστωσε πως τα οχήματα αυτά –που αγοράστηκαν ως εργαλεία δουλειάς και πληρώθηκαν με χρήματα των δημοτών- εμφανίζονται ως ενεργά στα αρχεία της Τροχαίας Αθηνών και του υπουργείου Μεταφορών, με αποτέλεσμα ο Δήμος να χρεώνεται κανονικά τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας τους!

Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, το εν λόγω ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Το ζητούμενο θα είναι να αποφασιστεί η διαγραφή όλων αυτών των 276 οχημάτων από τον στόλο του δήμου ώστε να σταματήσει η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, που συνέχισαν να καταβάλλονται επί 14 χρόνια σαν να περίσσευαν χρήματα για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού.

Στο εισηγητικό που συνοδεύει το συγκεκριμένο θέμα περιγράφονται διάφορα διαδικαστικά και ο χαμένος «στόλος» δίκυκλων του Δήμου Αθηναίων με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες

  • Ανάμεσα στα 276 οχήματα, υπάρχουν 10 δίκυκλα με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας το 1980!
  • Πάνω από τα μισά, δηλαδή 141δίκυκλα, είχαν πρωτοκυκλοφορήσει πριν από το 1989.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!