Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Δημήτρης Μυταράς: Δημοσία δαπάνη το «αντίο» στον σπουδαίο ζωγράφο
[CNN Greece]: Δημήτρης Μυταράς: Δημοσία δαπάνη το «αντίο» στον σπουδαίο ζωγράφο

[CNN Greece]: Δημήτρης Μυταράς: Δημοσία δαπάνη το «αντίο» στον σπουδαίο ζωγράφο

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του σπουδαίου Έλληνα σύγχρονου ζωγράφου και Ακαδημαϊκού, Δημήτρη Μυταρά , που πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που τα τελευταία χρόνια είχαν επιδεινωθεί, σε βαθμό να απολέσει την όρασή του.

Ο θάνατος του μεγάλου ζωγράφου και δασκάλου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της τέχνης. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και ο κόσμος της τέχνης εξέφρασαν την λύπη τους για την απώλεια του κορυφαίου δημιουργού για τον οποίο έχει μείνει στην ιστορία η φράση της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, ότι «αν βγάλεις τον Μυταρά από την ελληνική ιστορία της τέχνης, τότε καταλαβαίνεις ότι θα μείνει φτωχή».

Το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ο θάνατος του Δημήτρη Μυταρά στο χώρο του Πολιτισμού, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα εικαστικού. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στη δήλωσή του: «Η απώλεια του Δημήτρη Μυταρά αφήνει ένα, κυριολεκτικώς, δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο του Πολιτισμού, πέρα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας».

Με ένα tweet αποχαιρέτησε το μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Δημήτρη Μυταρά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!