Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Η δημιουργός του Περσέπολις κάνει κουτσομπολιό στη Στέγη
[CNN Greece]: Η δημιουργός του Περσέπολις κάνει κουτσομπολιό στη Στέγη

[CNN Greece]: Η δημιουργός του Περσέπολις κάνει κουτσομπολιό στη Στέγη

Γυναίκα πολυμήχανη, καλλιτέχνης με εύρος, η Γαλλοϊρανή Μαρζάν Σατραπί θα γεμίσει με την ευφυία της τη Στέγη την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Θα είναι μια συνάντηση γεμάτη πνεύμα από τη γυναίκα που σχεδιάζει, γράφει κόμικς, κάνει εικονογραφήσεις, ζωγραφίζει και τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη σκηνοθεσία.

Μια από τις πιο ταλαντούχες και πολύπλευρες καλλιτέχνιδες της εποχής μας, η Γαλλοϊρανή Μαρζάν Σατραπί θα βρεθεί στη σκηνή του πολιτιστικού ιδρύματος για ένα απόγευμα στη Στέγη γιατί θέλει να κουτσομπολέψουμε μαζί της -ακριβώς όπως οι ηρωίδες στα “Κεντήματα”.

Το Περσέπολις, το graphic novel της Σατραπί που την ανέδειξε στο παγκόσμιο προσκήνιο είναι οι αναμνήσεις της από τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Η ιστορία της πανέξυπνης πιτσιρίκας που μεγαλώνει στο Ιράν της δεκαετίας του 1970, όταν η Ισλαμική Επανάσταση και ο πόλεμος με το Ιράκ εισβάλλουν στη ζωή της οικογένειάς της και αναστατώνουν τον κόσμο της για να συνεχιστεί στη Βιέννη (όπου και την έστειλαν οι γονείς της, με την ευχή να ζήσει ελεύθερα) εντυπωσίασε.

Με ειλικρίνεια και καταλυτικό χιούμορ, η Σατραπί διηγείται την ιστορία μιας ασυνήθιστης ενηλικίωσης που, χάρη στο σπάνιο ταλέντο της, θα αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και συγκρίσεις με το Maus, το κορυφαίο graphic novel του 20ού αιώνα, από τον Art Spiegelman.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!