Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ο δημιουργός των λαμπραντούντλ μετανιώνει: «Άνοιξα το κουτί της Πανδώρας»
[CNN Greece]: Ο δημιουργός των λαμπραντούντλ μετανιώνει: «Άνοιξα το κουτί της Πανδώρας»

[CNN Greece]: Ο δημιουργός των λαμπραντούντλ μετανιώνει: «Άνοιξα το κουτί της Πανδώρας»

Όταν ο 90χρονος Wally Conron δημιουργούσε τη νέα ράτσα λαμπραντούντλ (σ.σ. διασταύρωση λαμπραντόρ με πούντλ) για καλό σκοπό το 1989, δεν είχε φανταστεί πως ίσως… άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Σήμερα, ο δημιουργός της ράτσας αυτής μετανιώνει, διότι «άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και άφησε ελεύθερο το τέρας του Φρανκενστάιν». Αυτό που τον στενοχωρεί περισσότερο είναι πως, σύμφωνα με τον ίδιο, ουσιαστικά έδωσε το ελεύθερο σε «ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους» να διασταυρώνουν ράτσες σκύλων , χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τα προβλήματα υγείας που θα έχει ο σκύλος.

Η πλειονότητα των λαμπραντούντλ «είναι τρελή ή έχει κάποια κληρονομική ασθένεια», ενώ υγιή σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας, είναι πραγματικά σπάνια, σύμφωνα με τον Conron.

Ο ίδιος πιστεύει πως οι άνθρωποι το έχουν παρακάνει με τις διασταυρώσεις και δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι στο μέλλον οι σκύλοι θα έχουν προβλήματα υγείας, τα οποία θα περνάνε από γενιά σε γενιά.

Πώς δημιουργήθηκαν τα λαμπραντούντλ

Ο αρχικός σκοπός του Wally Conron ήταν να βοηθήσει μία τυφλή γυναίκα στη Χαβάη, η οποία χρειαζόταν σκύλοοδηγό, αλλά ο σύζυγός της ήταν αλλεργικός.

Αφού λοιπόν ζευγάρωσε ένα λαμπραντόρ με ένα πούντλ, γεννήθηκαν τρία κουτάβια. Το ένα από αυτά αποδείχθηκε πως δεν επηρέαζε την αλλεργία του άνδρα κι έτσι στάλθηκε στη Χαβάη για να βοηθήσει την τυφλή γυναίκα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!