Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ο διεθνής Τύπος συνδέει την εκλογή του Μάριο Σεντένο με αλλαγή σελίδας για την Ευρωζώνη
[CNN Greece]: Ο διεθνής Τύπος συνδέει την εκλογή του Μάριο Σεντένο με αλλαγή σελίδας για την Ευρωζώνη

[CNN Greece]: Ο διεθνής Τύπος συνδέει την εκλογή του Μάριο Σεντένο με αλλαγή σελίδας για την Ευρωζώνη

Η εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών, στο «τιμόνι» του Eurogroup, απασχολεί σήμερα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, αμερικανικά ΜΜΕ, βλέπουν αλλαγή σελίδας για τη ζώνη του ευρώ, με αλλαγή προτεραιοτήτων εν συγκρίσει με το προηγούμενο δόγμα της αυστηρής λιτότητας, όπως επίσης ενίσχυση του ευρωπαϊκού Νότου.

Διεθνή ΜΜΕ συνδέουν επίσης την εκλογή του Μάριο Σεντένο , με την προώθηση της ατζέντας του Εμανουέλ Μακρόν. «Aριστερός επικεφαλής του Eurogroup», αναγορεύεται από το γαλλικό Τύπο, που αναδεικνύει, συν τοις άλλοις, τη θερμή υποστήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας από τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Spiegel: Ελπίδα για την Ελλάδα η εκλογή Σεντένο στο Eurogroup

Αναλυτικά: Η εφημερίδα «New York Times» εκτιμά ότι η εκλογή του Σεντένο ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί ένδειξη ότι ίσως παρήλθε η εποχή που η ευρωζώνη φαινόταν να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Δείχνει επίσης ότι αλλάζουν οι προτεραιότητες και η επιβολή λιτότητας σε προβληματικές χώρες, όπως η Ελλάδα, πλησιάζει στο τέλος της. Η ευρωζώνη έχει ανακάμψει και η κάθε χώρα καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ δεν γίνεται πλέον λόγος για διάλυση της νομισματικής ένωσης. Υπάρχει πάντως γενική συμφωνία πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αποτροπή μελλοντικών κρίσεων και να συστήσουν Ταμείο, παρόμοιο του ΔΝΤ, για να βοηθούν τα μέλη που δοκιμάζονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!