Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Διάσκεψη στο Παρίσι για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς
[CNN Greece]: Διάσκεψη στο Παρίσι για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς

[CNN Greece]: Διάσκεψη στο Παρίσι για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Μια διεθνή συμμαχία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς –που απειλείται από την τρομοκρατία και τον πόλεμο- εγκαινιάζουν τη Δευτέρα στο Λούβρο το Παρίσι, το Άμπου Ντάμπι και η Unesco . Στόχος είναι η συγκέντρωση των πρώτων χρημάτων ενός ταμείου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 2015, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο Λούβρο. Ο σκοπός τότε ήταν να καταγγελθούν οι λεηλασίες σε αρχαιολογικούς χώρους από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το συριακό καθεστώς.

Από την ομιλία στην Unesco ως τη σύνοδο κορυφής της G7 και από την έκκληση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ έως τη διάσκεψη στο Αμπού Ντάμπι, η ιδέα δρομολογήθηκε.

H Διάσκεψη του Αμπού Ντάμπι τον Δεκέμβριο αποφάσισε, εκτός από την ίδρυση του ταμείου, τη σύσταση διεθνούς δικτύου καταφυγίων, εθνικών μουσείων ή τρίτων χωρών όπου μπορούν να φυλάσσονται έργα που απειλούνται.

Και ούτε δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του Φρανσουά Ολάντ, η γαλλική προεδρία υπογραμμίζει ότι επιθυμούνε να σμιλέψουν στο μάρμαρο τη δέσμευση, συλλέγοντας από σήμερα τουλάχιστον το ήμισυ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπονται για την περίοδο 2017-2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!