Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Διαμάντι της Ειρήνης: απογοήτευση στη Σιέρα Λεόνε – πωλήθηκε μόλις 6,5 εκατομμύρια δολάρια
[CNN Greece]: Διαμάντι της Ειρήνης: απογοήτευση στη Σιέρα Λεόνε – πωλήθηκε μόλις 6,5 εκατομμύρια δολάρια

[CNN Greece]: Διαμάντι της Ειρήνης: απογοήτευση στη Σιέρα Λεόνε – πωλήθηκε μόλις 6,5 εκατομμύρια δολάρια

Μόλις λίγους μήνες μετά την “ανάδυση” του από τη γη της Σιέρα Λεόνε , το Διαμάντι της Ειρήνης (Peace Diamond) των 709 καρατίων δημοπρατήθηκε αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Το “Διαμάντι της Ειρήνης” που η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε έθεσε προς πώληση, κατακυρώθηκε στο ποσό των 6,53 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη. Είναι μια πώληση που αναμένεται να συνεισφέρει στα αναπτυξιακά προγράμματα στη δυτικοαφρικανική χώρα και να σηματοδοτήσει τη ρήξη με την εποχή των πασίγνωστων “διαμαντιών του αίματος”.

Αγοραστής του άκοπου διαμαντιού, που έχει το μέγεθος ενός αβγού, είναι ο βρετανός χρυσοχόος Λόρενς Γκραφ. Το εκατό τοις εκατό του ποσού της πώλησης θα πάει στην κυβέρνηση και στους πολίτες της Σιέρα Λεόνε. “Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί αυτό”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Ράπαπορτ, πρόεδρος του Rapaport Group, ενός δικτύου εταιριών διαμαντιών που οργάνωσε τη δημοπρασία και δεσμεύτηκε να μην λάβει προμήθεια.

Το διαμάντι των 709 καρατίων (σχεδόν 140 γραμμάρια), ένα από τα μεγαλύτερα άκοπα διαμάντια παγκοσμίως, ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο από εργαζόμενους μιας εταιρίας μεταλλευτικής έρευνας της οποίας ηγείται ο ευαγγελιστής πάστορας Ιμάνουελ Μόμο στην αδαμαντοφόρο επαρχία Κόνο, στην ανατολική Σιέρα Λεόνε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!