Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Διαφοροποιείται η ΔΗΜΑΡ από τη ΔΗΣΥ – Θα υπερψηφίζει νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο
[CNN Greece]: Διαφοροποιείται η ΔΗΜΑΡ από τη ΔΗΣΥ – Θα υπερψηφίζει νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο

[CNN Greece]: Διαφοροποιείται η ΔΗΜΑΡ από τη ΔΗΣΥ – Θα υπερψηφίζει νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο

Διαφοροποιείται η ΔΗΜΑΡ από τη θέση της ΔΗΣΥ, σχετικά με την καταψήφιση νομοσχεδίων στα οποία δεν συμφωνούν μεταξύ τους οι κυβερνητικοί εταίροι. Ειδικότερα, σε ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι θα στηρίζει σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται στη Κ.Ε. του κόμματος που συνεδριάζει το Σάββατο να εγκρίνει τη θέση ότι «η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι κατοχυρωμένα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είναι βασική θέση αρχής του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς, που δεν μπαίνει για εμάς σε καμιά ζυγαριά με πολιτικές τακτικές».

Επίσης επισημαίνεται ότι, σωστά τις προηγούμενες ημέρες δόθηκε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση, το οποίο συνοψίζεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί με κυβερνητική πλειοψηφία «α λα καρτ». «Τα μνημόνια και τα επώδυνα μέτρα ψηφίζονται με τους συγκυβερνώντες των ΑΝΕΛ αλλά για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βασίζονται στις δικές μας ψήφους και στην σθεναρή μας στάση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το μήνυμα δόθηκε και ήταν σαφές», αναφέρει η εισήγηση.

Η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να καταγγέλλει την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ταυτοχρόνως όμως δεν θα αφήσει να συνεχίζονται στην χώρα μας οι ανισότητες και οι διακρίσεις εναντίον μειοψηφιών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!