Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 11 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Η… Wall Street στην Αγία Παρασκεύη!
[CNN Greece]: Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Η… Wall Street στην Αγία Παρασκεύη!

[CNN Greece]: Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Η… Wall Street στην Αγία Παρασκεύη!

Οι σπουδαστές του Κολλεγίου αποκτούν πλέον την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο μέσα από την Αίθουσα προσομοίωσης χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Το λεγόμενο, SimulatedTradingRoom, ή διαφορετικά η αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών είναι πλέον γεγονός! Οι φοιτητές του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, μπορούν εφεξής στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής να… γεύονται την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο. Το project υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της USAID και τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Σχεδιάστηκε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να προσφέρει στους σπουδαστές την εμπειρία του τρόπου λειτουργίας των χρηματιστηρίων στον πραγματικό κόσμο. Σκοπός της Αίθουσας είναι να λειτουργεί τόσο ως τάξη, όσο και ως εργαστήριο, και αναμένεται να διευρύνει τις γνώσεις των σπουδαστών στον τομέα των οικονομικών σπουδών, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την παραγωγή έρευνας και παράλληλα εξοπλίζοντας τους αποφοίτους του Κολλεγίου με περισσότερα εφόδια για την αγορά εργασίας.

Η Αίθουσα διαθέτει πλήθος τελευταίων τεχνολογικών εφαρμογών – μεταξύ των οποίων Bloomberg, Thomson Reuters, EIKON Database (πρώην Datastream), NASDAQ morning star, TRADEREX, Palisade, Rotman, STATA, SPSS, Matlab και Eviews – ενώ έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα μαθημάτων της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου. Εκτός, όμως, από την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών σκοπών, η αίθουσα ενισχύει περαιτέρω την ακαδημαϊκή φήμη του Κολλεγίου, καθιερώνοντας το ως ένα εξαιρετικά προηγμένο τεχνολογικά hub.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!