Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Δέκα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό
[CNN Greece]: Δέκα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

[CNN Greece]: Δέκα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Υπεραξίες που θα δώσουν ώθηση στον διαγωνισμό παραχώρησης της Εγνατίας Οδού αποτελούν οι 10 νέοι σταθμοί διοδίων που θα δημιουργηθούν πέριξ και εντός της Εγνατίας. Οι 4 σταθμοί θα γίνουν σε κάθετες οδούς προς την Εγνατία και οι 6 εντός του αυτοκινητόδρομου.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. άνοιξε τον δρόμο για τα νέα διόδια μετά το σταθμό του Προμαχώνα με την προκήρυξε του έργου: «Κατασκευή σταθμών διοδίων Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η υποβολή των προτάσεων θα ολοκληρωθεί στις 22 Νοέμβριου 2016. Ο σταθμός Παμβώτιδας θα είναι πιλοτικός, αφού θα γίνει σύμφωνα με το νέο πρότυπο των ηλεκτρονικών σταθμών διοδίων με αναλογικές χρεώσεις. Το συνολικό κόστος των τεσσάρων σταθμών προϋπολογίζεται σε 6,9 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι σταθμοί θα κατασκευαστούν πέριξ της Εγνατίας, στη θέση Στρυμονικό, στην περιοχή Λαγκάδα-Λευκόνας και στη θέση Αλιάκμονα στο Άργος Ορεστικό στο Νομό Καστοριάς. Εντός της Εγνατίας Οδού, στην Καβάλα, στη θέση Αγίου Ανδρέα Χρυσούπολης, στην Ασπροβάλτα, στη θέση Ρεντίνας-Στρυμόνα, στη Θεσσαλονίκη, στη θέση Καλοχωρίου-Λαγκαδά και, τέλος, στο Βενέτικο, στην Παναγιά Κοζάνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!