Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Δεύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια προσεδάφισης στον Άρη (vids)
[CNN Greece]: Δεύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια προσεδάφισης στον Άρη (vids)

[CNN Greece]: Δεύτερη ευρωπαϊκή προσπάθεια προσεδάφισης στον Άρη (vids)

Προς την επιφάνεια του Άρη κατευθύνεται το όχημα προσεδάφισης Schiaparelli, που απελευθερώθηκε από το ευρω-ρωσικό διαστημικό σκάφος TGO, στη διάρκεια της περασμένης νύχτας.

Μετά την απελευθέρωση του Schiaparelli το TGO άλλαξε τροχιά για να απομακρυνθεί από τον κόκκινο πλανήτη και είναι έτοιμο να εισέλθει την Τετάρτη σε ελλειπτική τροχιά γύρω από αυτόν, όπως έκανε γνωστό η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

Αυτός ο σημαντικός ελιγμός έγινε κατά τα προβλεπόμενα, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Μίσα Σμιτ, υποδιευθυντής πτήσεων της αποστολής ExoMars στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

«Το σκάφος TGO είναι σε καλή φόρμα και κατευθύνεται προς το επόμενο μεγάλο βήμα: την είσοδό του στην τροχιά του Αρη», πρόσθεσε. Το TGO (Trace Gas Orbiter) θα πρέπει να επιτύχει και σε αυτό το εγχείρημα, διαφορετικά να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αρη.

Έπειτα από μια διαδρομή επτά μηνών, το όχημα προσεδάφισης Schiaparelli αποχωρίσθηκε χθες το απόγευμα από το διαστημικό σκάφος. «Ολα πάνε καλά και με αυτό και μεταδίδει το σήμα του», δήλωσε ο διευθυντής πτήσεων της αποστολής ExoMars Μισέλ Ντενί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!