Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Η Δανία πουλάει ληγμένα προϊόντα για να μειώσει την σπατάλη φαγητού (pics)
[CNN Greece]: Η Δανία πουλάει ληγμένα προϊόντα για να μειώσει την σπατάλη φαγητού (pics)

[CNN Greece]: Η Δανία πουλάει ληγμένα προϊόντα για να μειώσει την σπατάλη φαγητού (pics)

Η Δανία υιοθέτησε μια εναλλακτική αγορά προϊόντων που αποτελείται αποκλειστικά από τρόφιμα που έχουν λήξει. Η επιτυχία του εγχειρήματος μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που ανοίγει και δεύτερο σημείο πώλησης.

Το Wefood πουλάει φαγητό σε τιμή μειωμένη κατά 30 με 50% από την αρχική και έχει τόσο κόσμο στο σημείο του στην Κοπεγχάγη, που αποφασίστηκε να ανοίξει ακόμη ένα σούπερ μάρκετ στην γειτονιά του Norrebro στον Νοέμβριο.

Η πώληση ληγμένου φαγητού είναι νόμιμη στη Δανία, εφόσον οι πωλητές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή άμεσος κίνδυνος για την υγεία των αγοραστών.

Το σούπερ μάρκετ προσελκύει άτομα με περιβαλλοντικές ανησυχίες αλλά και εκείνους που έχουν μειωμένο μπάτζετ για τις καθημερινές αγορές τους.

Ο Per Bjerre, το πρόσωπο πίσω από το Folkekirkens Nødhjælp, όπως λέγεται το σούπερ μάρκετ της Κοπεγχάγης, είχε πει στο παρελθόν:

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας είναι ο προμηθευτής του WeFood για ψωμί και άλλα προϊόντα. Η αγορά έχει ακόμη συμφωνίες με εισαγωγείς φρούτων, κρεοπώλες και παραγωγούς βιολογικών φρούτων.

Ένα απόγευμα, οι πελάτες έγιναν δεκτοί από ένα βουνό πόπκορν με την υπογραφή της Disney και του Star Wars, αλλά το κομμάτι με τα φρέσκα φρούτα είχε μόνο μερικά χαλασμένα μήλα. Όλα εξαρτώνται από την γενναιοδωρία των προμηθευτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!