Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Δαμανάκη για ΠτΔ:«Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, αντικρουόμενες απόψεις στο ΚΙΝΑΛ
[CNN Greece]: Δαμανάκη για ΠτΔ:«Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, αντικρουόμενες απόψεις στο ΚΙΝΑΛ

[CNN Greece]: Δαμανάκη για ΠτΔ:«Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, αντικρουόμενες απόψεις στο ΚΙΝΑΛ

Η Μαρία Δαμανάκη είναι από τα βασικά ονόματα που «παίζουν» για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν (με τα οποία πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί), στο Μαξίμου υπάρχει η άποψη ότι η κ. Δαμανάκη συμβολίζει το άνοιγμα ΝΔ στο Κέντρο το οποίο επιθυμεί διακαώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, θεωρείται ότι η υποψηφιότητα Δαμανάκη θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ που θα αναγκαστεί να απορρίψει μια πολιτικό προερχόμενη από την Αριστερά. Ακόμη, μια θετική ψήφος από το ΚΙΝΑΛ θα έδινε την αίσθηση της πολιτικής απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ .

Βεβαίως, δεν υιοθετούν όλοι στη Νέα Δημοκρατία την ίδια άποψη για την κ. Δαμανάκη. Ισχυρή μερίδα στελεχών του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζεται ιδιαίτερα αρνητική απέναντί της.

Όχι από όλους

Ωστόσο, αν η πρόθεση είναι να έρθει σε δύσκολη θέση η ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Κανένα στέλεχος, από καμία τάση, δεν εκφράζεται θετικά για την πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού. Επί της προεδρίας της το κόμμα έμεινε εκτός Βουλής. Από την καταψήφιση (ως «ρεφορμιστικού») του κοινού πορίσματος ΚΚΕ-ΕΑΡ το 1988, που αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργίας του Συνασπισμού, έως τη συμμετοχή στο Συμβούλιο του Ιδρύματος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, κ. Δαμανάκη διήνυσε μια μακρά πορεία, στην κάθε στροφή της οποίας αποξένωνε και κάποιους από τους παλιούς συντρόφους της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!