Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Χρησιμοποιείς αυτή τη συσκευή στην τουαλέτα; Δες γιατί πρέπει να σταματήσεις άμεσα!
[CNN Greece]: Χρησιμοποιείς αυτή τη συσκευή στην τουαλέτα; Δες γιατί πρέπει να σταματήσεις άμεσα!

[CNN Greece]: Χρησιμοποιείς αυτή τη συσκευή στην τουαλέτα; Δες γιατί πρέπει να σταματήσεις άμεσα!

Έχεις μόλις χρησιμοποιήσει κάποια δημόσια τουαλέτα και αφού πλένεις τα χέρια σου, ψάχνεις για χαρτί κι αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι υπάρχει στεγνωτήρας χεριών σε μια γωνιά, τον οποίο και σπεύδεις να χρησιμοποιήσεις. Μήπως, όμως, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς;

Διότι μελέτη του Πανεπιστήμιου του Κονέκτικατ αναφέρει ότι τα στεγνωτήρια χεριών ρουφούν τους παθογόνους μικροοργανισμούς της τουαλέτας και αυτό που κάνουν είναι να τους ψεκάζουν πίσω στα χέρια μας!

Κι αυτό που ψεκάζουν είναι βακτήρια, μικρόβια και σωματίδια από τις ακαθαρσίες της τουαλέτας!

Τα αποτελέσματα της έρευνάς εναρμονίζονται, μάλιστα, με παλιότερα ευρήματα που κατηγορούσαν τα στεγνωτήρια χεριών για διασπορά μικροβίων στον αέρα.

Ακόμα και τα στεγνωτήρια νέας γενιάς, με ασθενέστερη ροή αέρα, κάνουν ακριβώς το ίδιο, λερώνοντας τα χέρια μας με αυτό ακριβώς από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε πλένοντάς τα.

Όταν τραβήξουμε το καζανάκι, τα βακτήρια της τουαλέτας εκτοξεύονται στον αέρα και είναι αυτά που απορροφούνται από το στεγνωτήριο χεριών, ζεσταίνονται και απελευθερώνονται και πάλι στον αέρα, αλλά και στα χέρια μας.

Η μελέτη έλαβε χώρα στις τουαλέτες του Πανεπιστήμιου του Κονέκτικατ και οι πειραματικές συνθήκες δεν άφηναν περιθώρια αμφιβολίας.

«Ένας λόγος που τα στεγνωτήρια χεριών διασπείρουν τόσα πολλά βακτήρια είναι η μεγάλη ποσότητα αέρα που περνά μέσα τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!