Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Χρυσή Αυγή: Ενός Λαγού… μύριοι έπονται
[CNN Greece]: Χρυσή Αυγή: Ενός Λαγού… μύριοι έπονται

[CNN Greece]: Χρυσή Αυγή: Ενός Λαγού… μύριοι έπονται

Ζούμε τις τελευταίες ώρες της Χρυσής Αυγής ;

Φαίνεται πολύ πιθανό. Τα σημάδια της αποσύνθεσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Η μεγάλη εκλογική ήττα προκάλεσε κύμα αποχωρήσεων που χτυπάει τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Η γενική αίσθηση είναι ότι στον Νίκο Μιχαλολιάκο έχει απομείνει πια ένας πολύ στενός κύκλος πιστών –κατά κύριο λόγο συγγενών του.

Η δίκη

Καταλυτικό ρόλο στην κατάρρευση της Χρυσής Αυγή έχει η συνεχιζόμενη δίκη εναντίον της. Μέσα από διαδικασία που έχει σεβαστεί ευλαβικά τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής πείστηκαν ότι δεν πρόκειται για «ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα» όπως διατεινόταν η ίδια. Μην ξεχνάμε ότι τα βασικά πειστήρια της διαδικασίας έχουν βρεθεί στους σκληρούς δίσκους των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, η στάση «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω» που υιοθέτησαν οι κατηγορούμενοι, ράγισε την εικόνα των «άτρωτων» στην οποία είχαν επενδύσει πολιτικά.

Στην απαξίωση προστέθηκε ο φόβος των ποινών, με αποτέλεσμα την αδρανοποίηση ή και τις αποχωρήσεις πολλών μελών.

Η αποχώρηση Λαγού

Στις 7 Ιουλίου η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής. Στη συνέχεια, οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό. Το βράδυ των εκλογών κατά τη διάρκεια της δήλωσης του Μιχαλολιάκου, στο πλάι του δεν βρίσκεται κανένα ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πλην του Χρήστου Παππά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!