Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Χουλιαράκης: Δεν υπάρχουν θαύματα και εύκολες λύσεις
[CNN Greece]: Χουλιαράκης: Δεν υπάρχουν θαύματα και εύκολες λύσεις

[CNN Greece]: Χουλιαράκης: Δεν υπάρχουν θαύματα και εύκολες λύσεις

Μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, ο Γιώργος Χουλιαράκης , μιλώντας στη Βουλή, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

«Κι εμείς φορολογήσαμε αλλά υποσχόμαστε ότι μεσοπρόθεσμα θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές», είπε σε παρέμβασή του στην επιτροπή Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, αναγνωρίζοντας ότι «είναι μεγάλη η φορολογική επιβάρυνση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τα πιο ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, ώστε να βγει η κοινωνία από την κρίση όρθια. «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα πιο χαμηλά κοινωνικά στρώματα με νέα εργαλεία, όπως είναι το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης, η επέκταση του οικογενειακού επιδόματος και η αύξηση των σχολικών συσσιτίων», είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει άλλο συνεκτικό, πειστικό και αξιόπιστο αφήγημα για την έξοδο από την κρίση.

Χαρακτήρισε αναγκαία τη δημοσιονομική προσαρμογή και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν θαύματα και εύκολες λύσεις». Κάνοντας μια σύγκριση με το πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι η ταχύτητα προσαρμογής και η κατανομή του βάρους της προσαρμογής στα πιο ευάλωτα στρώματα.

«Ποιες δαπάνες θα μειώνατε; Το κόστος της μείωσης της φορολογίας που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πλησιάζει τα 4 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!