Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Χωρισμένοι ή χήροι άντρες κινδυνεύουν να πεθάνουν από καρδιά περισσότερο από τις γυναίκες
[CNN Greece]: Χωρισμένοι ή χήροι άντρες κινδυνεύουν να πεθάνουν από καρδιά περισσότερο από τις γυναίκες

[CNN Greece]: Χωρισμένοι ή χήροι άντρες κινδυνεύουν να πεθάνουν από καρδιά περισσότερο από τις γυναίκες

Η επιβίωση από τις πιο κοινές ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφορικού μπορεί να επηρεαστεί από το φύλο και την οικογενειακή κατάσταση του ασθενούς.

Οι άνδρες που ζουν χωρίς τη σύζυγό τους είτε λόγω χωρισμού , είτε λόγω θανάτου έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν θανατηφόρα καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα .

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας στο Μάντσεστερ, δείχνουν ότι υπάρχουν έντονες διαφορές στα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που έχουν χωρίσει ή έχουν χάσει τον/την σύντροφό τους, όταν πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια ή κολπική μαρμαρυγή (η συχνότερη καρδιακή αρρυθμία) ή παθαίνουν έμφραγμα (καρδιακή προσβολή).

Στην έρευνα αναλύθηκαν στοιχεία για 1.816.230 άτομα που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Αγγλίας με καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια ή κολπική μαρμαρυγή μεταξύ 2000 και 2014. Οι ερευνητές εξέτασαν σε βάθος χρόνου πώς η οικογενειακή κατάσταση ή το φύλο μπορούν να επηρεάσουν τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο θανάτου από αυτές τις απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.

Τα δεδομένα που προέκυψαν δείχνουν πως οι χήροι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τις χήρες. Παρόμοια ευρήματα βρέθηκαν μεταξύ των χήρων ανδρών με καρδιακή ανεπάρκεια (10% μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου) και κολπική μαρμαρυγή (13% μεγαλύτερος κίνδυνος θανάτου), σε σύγκριση με τις γυναίκες που έπασχαν από τις ίδιες νόσους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!