Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι
[CNN Greece]: Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι

[CNN Greece]: Χατζηδάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Στο θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι

Την ανάγκη διάσωσης της ΔΕΗ που κατέχει κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης και «δικαιολογώντας» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν υπογράμμισε πως παρά τις δυσάρεστες αιχμές, στοχεύουν στο να κρατήσουν την επιχείρηση και την οικονομία όρθια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μην τεθεί στην νέα έκθεση του ορκωτού λογιστή στις 24 Σεπτεμβρίου ζήτημα βιωσιμότητας της επιχείρησης, είπε και υπογράμμισε: «Θέλουμε να δουλέψουμε για να διασωθεί η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση που έχει κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. Αν δεν υπάρχει ΔΕΗ, δεν υπάρχει χώρα αυτό θέλω να γίνει κατανοητό και εδώ και στις Βρυξέλλες και στο καθένα που ασχολείται με αυτή την επιχείρηση».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε πως εάν δεν ληφθούν μέτρα, στις 24 Σεπτεμβρίου η ΔΕΗ και η χώρα θα βρισκόταν σε τραγικές συνέπειες. «Ο ορκωτός ελεγκτής θα ζητούσε βίαια μέτρα για την επιχείρηση. Η ΔΕΗ θα έβλεπε αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο Χρηματιστήριο, οι τράπεζες θα επηρεάζονταν αρνητικά από το κοκκίνισμα των δανείων της ΔΕΗ και συνολικά η ελληνική οικονομία λόγω του προβλήματος της ΔΕΗ που θα καθίστατο ανεξέλεγκτο, θα βρίσκονταν σε μια απίστευτη περιδίνηση», είπε και πρόσθεσε:

Αναφερόμενος στις αυξήσεις των τιμολογίων, αλλά και τη μείωση στην έκπτωση συνέπειας, είπε ότι αποφασίστηκαν γιατί η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ήταν πριν 1,5 μήνα. «Αποφασίσαμε να κρατήσουμε έστω το 5% για να υπάρχει μία ένδειξη στους συνεπείς ότι δεν τους έχουμε ξεχάσει», είπε και διευκρίνισε ότι η επίπτωση από αυτή την μείωση θα είναι 2,5 ευρώ για κάθε νοικοκυριό το μήνα.

Σε ότι αφορά στην περικοπή της έκπτωσης ρεύματος για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, τόνισε πως όλοι καλούνται να έχουν συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την διάσωση της επιχείρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!