Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Brexit: Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ζητά σκληρή στάση απέναντι στη Βρετανία
[CNN Greece]: Brexit: Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ζητά σκληρή στάση απέναντι στη Βρετανία

[CNN Greece]: Brexit: Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων ζητά σκληρή στάση απέναντι στη Βρετανία

Την διατήρηση αυστηρής στάσης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία κατά τις διαπραγματεύσεις του Brexit στηρίζουν οι ευρωπαίοι, σύμφωνα με στοιχεία δημοσκόπησης, στην οποία επίσης εκφράζεται η ανάγκη συνέχισης των καλών σχέσεων των δύο πλευρών.

Οι ερωτηθέντες σε Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία και Πολωνία κατά 65% θέλουν η Ε.Ε. να μην υποχωρήσει από τις θέσεις της σχετικά με το διαζύγιο, όμως παράλληλα εκφράζουν την επιθυμία τους να διατηρηθούν οι καλοί δεσμοί των δύο πλευρών.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Chatham House-Kantar έδειξε ότι μόλις το 57% θεωρεί ότι η ΕΕ έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας του Brexit, ενώ το 46% εκτιμά ότι η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι αρνητική για το μπλοκ. Αντίθετα, το 70% των Βρετανών θεωρεί ότι η ΕΕ θα πληγεί από το βρετανικό «διαζύγιο».

Στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη τους πρώτους μήνες του έτους και πριν από τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι από καθεμία εκ των 10 χωρών περιλαμβανομένης της Βρετανίας.

Συνολικά, η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (58%) από δέκα χώρες θεωρούν ότι μια ακόμη χώρα της ΕΕ ενδέχεται να εγκαταλείψει το μπλοκ μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Video: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Brexit

Τι πιστεύουν οι ευρωπαίοι για μετανάστευση και κρίση

Τα τέσσερα πέμπτα των Ελλήνων, που έχουν πληγεί περισσότερο από την χρηματοπιστωτική κρίση το 2008, όπως επισημαίνει η Guardian, υποστηρίζουν αυτή τη θέση σε σχέση με λιγότερο από τους μισούς Ούγγρους και Πολωνούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!