Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον ψηφίζει υπέρ της πρότασης Μέι – Προς συζήτηση η ανάκληση του άρθρου 50
[CNN Greece]: Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον ψηφίζει υπέρ της πρότασης Μέι – Προς συζήτηση η ανάκληση του άρθρου 50

[CNN Greece]: Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον ψηφίζει υπέρ της πρότασης Μέι – Προς συζήτηση η ανάκληση του άρθρου 50

Ο μέχρι πρότινος «πρωτεργάτης» του κινήματος υπέρ του Brexit και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας , Μπόρις Τζόνσον , φέρεται να τάσσεται υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας αποχώρησης της Τερέζα Μέι , την οποία ο ίδιος είχε καταψηφίσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Αν την καταψηφίσουμε και πάλι, υπάρχει μια ευδιάκριτη και εντεινόμενη αίσθηση ότι δεν θα φύγουμε καθόλου. Αυτός είναι ο κίνδυνος», αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα Τelegraph, επικαλούμενη δηλώσεις του Τζόνσον.

Η περίπτωση αναστολής του άρθρου 50 φαίνεται πως πλέoν υπάρχει ως ενδεχόμενο, καθώς βρετανοί βουλευτές υπέβαλαν προς ψήφιση μια άλλη πρόταση με βάση την οποία θα ανακληθεί το άρθρο 50 στην περίπτωση που η Βουλή των Κοινοτήτων δεν δώσει τη συγκατάθεσή της στις ενδεικτικές ψηφοφορίες της Τετάρτης, για μια αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο δικηγόρος Τζο Μομ έδωσε λεπτομέρειες αυτής της πρότασης στη δημοσίοτητα. «Αν αυτά που απομείνουν (ως επιλογές) είναι η μη συμφωνία και η ανάκληση του άρθρου 50 τότε (σ.σ. η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι) θα πρέπει να τις θέσει στους βουλευτές», έγραψε χαρακτηριστικά.

Στη Βουλή το αίτημα για ανάκληση του Brexit

Το αίτημα των πολιτών για την ανάκληση της διαδικασίας του άρθρου 50, που σταματά το Brexit, και έχει υπογραφεί από 5,8 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες μέρες από την εμφάνισή του στην σελίδα του κοινοβουλίου, πρόκειται να συζητηθεί στην δευτερεύουσα αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, την 1η Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!