Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Brexit: Ο Μπαρνιέ ζητά «fair play» για μια ισότιμη εμπορική συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας
[CNN Greece]: Brexit: Ο Μπαρνιέ ζητά «fair play» για μια ισότιμη εμπορική συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας

[CNN Greece]: Brexit: Ο Μπαρνιέ ζητά «fair play» για μια ισότιμη εμπορική συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας

Η πρόσβαση της Βρετανία, μετά το Brexit, στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης «θα είναι ανάλογη με τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν ως προς την εφαρμογή ισότιμων κανόνων του παιχνιδιού», προειδοποιεί ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit , Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Η συμφωνία την οποία είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, είναι μηδέν δασμοί, μηδέν ποσοστώσεις, μηδέν ντάμπινγκ. Η πρόσβαση στις αγορές μας θα είναι ανάλογη με τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν ως προς την εφαρμογή ισότιμων κανόνων. Και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να τηρήσει ισότιμους κανόνες παιχνιδιού».

«Η συμφωνία που θα μας συνδέει με την χώρα αυτήν δεν μπορεί να είναι ίδια με τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με τρίτες χώρες», όπως ο Καναδάς ή η Ιαπωνία, υπενθύμισε, δεδομένης της «ιδιαίτερης εγγύτητας» και της «οικονομικής αλληλεξάρτησης» που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Λονδίνο.

«Το θέμα είναι το ακόλουθο: το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να απομακρυνθεί ή όχι από το ρυθμιστικό μας μοντέλο, στην οικοδόμηση του οποίου συνέβαλε μαζί μας κατά την διάρκεια των σαράντα πέντε ετών;», αναρωτιέται τονίζοντας ότι «το Λονδίνο δηλώνει πως δεν θέλει να οπισθοχωρήσει ως προς τα κοινωνικά και τα περιβαλλοντικά δικαιώματα».

«Ό,τι και να γίνει, το θέμα της τήρησης των ισότιμων κανόνων του παιχνιδιού είναι επίσης προς το συμφέρον των Βρετανών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!