Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Bρέθηκε νέα σούπερ-Γη σε τροχιά στο πιο κοντινό αστέρι από τον ήλιο
[CNN Greece]: Bρέθηκε νέα σούπερ-Γη σε τροχιά στο πιο κοντινό αστέρι από τον ήλιο

[CNN Greece]: Bρέθηκε νέα σούπερ-Γη σε τροχιά στο πιο κοντινό αστέρι από τον ήλιο

Το 2016 οι αστρονόμοι βρήκαν έναν δυνητικά κατοικήσιμο πλανήτη με το όνομα Proxima b γύρω από το αστέρι Εγγύτατος Κενταύρου, το οποίο απέχει μόλις 4,2 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Τώρα, οι ερευνητές εντόπισαν ένα δεύτερο σημάδι που πιστεύουν ότι ανήκει σε μια σούπερ-Γη που βρίσκεται σε τροχιά στο ίδιο αστέρι, αυξάνοντας έτσι την περιέργεια σχετικά με το γειτονικό πλανητικό σύστημα και τις δυνατότητές του.

Ο Εγγύτατος Κενταύρου είναι το πιο κοντινό αστέρι στον ήλιο μας. Συνυπάρχει με ένα δυαδικό αστέρι στο Άλφα του Κενταύρου και είναι ένα αστέρι χαμηλής μάζας το οποίο επισκιάζει τον, υπό μια έννοια, ετεροθαλή αδελφό του.

Όλα αυτά τα αστέρια βρίσκονται στον σχηματισμό του Κενταύρου, ο οποίος δεν μπορεί να γίνει ορατός με γυμνό μάτι.

Μετά την ανακάλυψη του πρώτου πλανήτη γύρω από τον Εγγύτατο Κενταύρου, οι ερευνητές άρχισαν να πιθανολογούν την ύπαρξη και άλλου πλανήτη στο ίδιο σύστημα. Με τη χρήση εξειδικευμένων τηλεσκόπιων στη Χιλή κατάφεραν να εντοπίσουν σήματα φωτός που φάνηκε ότι έρχονταν από αυτήν την κατεύθυνση.

Οι συντάκτες της νέας έρευνας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο περιοδικό Science Advances, μπόρεσαν να εξετάσουν περισσότερα από 17 χρόνια δεδομένα ακτινικής ταχύτητας από το καλά μελετημένο σύστημα αστέρων και να προσδιορίσουν αν το σήμα ανήκε σε έναν πλανήτη σε τροχιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!