Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Bansky εναντίον Robbo: ο πόλεμος των Βρετανών street artist ξέσπασε στη Νέα Υόρκη
[CNN Greece]: Bansky εναντίον Robbo: ο πόλεμος των Βρετανών street artist ξέσπασε στη Νέα Υόρκη

[CNN Greece]: Bansky εναντίον Robbo: ο πόλεμος των Βρετανών street artist ξέσπασε στη Νέα Υόρκη

Όλοι όσοι παρακολουθούν τη σκηνή των graffiti είναι σίγουροι. Ο διαχρονικός πόλεμος ανάμεσα στον ανώνυμο celebrity των τοίχων Banksy και του King Robbo, του αντιπάλου του εδώ και δεκαετίες στη Βρετανία μόλις αναζωπυρώθηκε κάνοντας τη Νέα Υόρκη “εμπόλεμη ζώνη”.

Όπως αναφέρει η Page Six η νέα τοιχογραφία του Banksy στο Μπρούκλιν καλύφθηκε από άλλον καλλιτέχνη του δρόμου και μάρτυρες αναφέρουν ότι μια γυναίκα ζητωκράυγαζε λέγοντας: “Η εκδίκηση του Robbo!”.

O King Robbo και ο Banksy υπήρξαν ορκισμένοι εχθροί κυνηγώντας ο ένας τις δημιουργίες του άλλου για βανδαλισμό. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ο βανδαλισμός του νέου έργου του Banksy έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης.

Η αντιμαχία των δύο street artist είναι και το θέμα του ντοκιμαντέρ του Channel 4 “Graffiti Wars” του 2011

Ο King Robbo πέθανε το 2014 όμως οι πιστοί fan και διάδοχοι του ίσως έχουν αναλάβει το έργο να συνεχίσουν τους βανδαλισμούς στα έργα του ορκισμένου εχθρού του, τον Banksy.

Η τοιχογραφία που καλύφθηκε με μπογιά από αγνώστους είναι χαρακτηριστικό σχόλιο του Banksy για τον καπιταλισμό. Συνοδεύεται και από μία μικρότερων διαστάσεων παρέμβασή του. Το ζευγάρι βρίσκεται στο σημείο όπου η Coney Island Avenue συναντά την Avenue I.

Στη μεγαλύτερη, μια φιγούρα που μοιάζει με εργολάβο – πλήρης, με κράνος εργοταξίου και τσάντα – κραδαίνει ένα “μαστίγιο” που μοιάζει με δείκτη ανάπτυξης σε κάποιο infographic, πίσω από μια ομάδα από παιδιά, μια γυναίκα, έναν ηλικιωμένο κι ένα σκυλί, που έχουν τραπεί σε φυγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!