Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αξιολόγηση με συνέντευξη για τους υπαλλήλους της Βουλής
[CNN Greece]: Αξιολόγηση με συνέντευξη για τους υπαλλήλους της Βουλής

[CNN Greece]: Αξιολόγηση με συνέντευξη για τους υπαλλήλους της Βουλής

Υπό καθεστώς αξιολόγησης θα περάσουν οι υπάλληλοι της Βουλής σύμφωνα με απόφαση του Νίκου Βούτση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, στην ενότητα που αφορά στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν για τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και στην απόφαση που αναρτήθηκε γίνεται ειδική αναφορά στα κριτήρια που θα ισχύσουν, ενώ ορίζεται ποιοι θα είναι οι αξιολογητές και πως θα επιτελέσουν το έργο τους, τι θα περιλαμβάνει η «συμβουλευτική συνέντευξη», καθώς επίσης και η κλίμακα βαθμολόγησής τους. Δεν γίνεται ωστόσο, καμία μνεία στο «μέλλον» των εργαζόμενων που θα κριθούν «ανεπαρκείς» ή «ακατάλληλοι για τη συγκεκριμένη υπηρεσία».

Σύμφωνα με την απόφαση, «αξιολογητές των υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων είναι οι δύο ιεραρχικοί προϊστάμενοί τους», ενώ στην περίπτωση των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, αξιολογητές είναι ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας.

Όπως επισημαίνεται «η έκθεση αξιολόγησης περιλαμβάνει τουλάχιστον: 1) Τους τίτλους σπουδών του υπαλλήλου, καθώς και τις δραστηριότητες επιμόρφωσής του κατά το έτος στο οποίο αναφέρεται η αξιολόγηση, 2) Συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέστηκε από την οργανική μονάδα (Διεύθυνση, Τμήμα) στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος, κατά την περίοδο που αξιολογείται, 3) Συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέστηκε από τον αξιολογούμενο, κατά την περίοδο που αξιολογείται, 4) Τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης και 5) Τη βαθμολογία του αξιολογουμένου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων». Τα κριτήρια αυτά είναι: «Γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον, δημιουργικότητα. Υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!