Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Άρθρο Τσίπρα στη Wall Street Journal: Ήρθε η ώρα να δώσετε στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί
[CNN Greece]: Άρθρο Τσίπρα στη Wall Street Journal: Ήρθε η ώρα να δώσετε στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί

[CNN Greece]: Άρθρο Τσίπρα στη Wall Street Journal: Ήρθε η ώρα να δώσετε στην Ελλάδα χώρο να αναπτυχθεί

Μήνυμα προς τους δανειστές ότι είναι η ώρα να δώσουν στην Ελλάδα «χώρο να αναπτυχθεί» στέλνει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , μέσω άρθρου του στη Wall Street Journal, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες συνομιλίες για τα πλεονάσματα μετά το 2023.

«It’s Time to Give Greece Room to Grow» είναι ο τίτλος του άρθρου του Πρωθυπουργού μέσω του οποίου δηλώνει την ετοιμότητα της Ελλάδας να «εισέλθει σε μια πορεία ανάπτυξης».

«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, παρά το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος τριών διαδοχικών πακέτων προσαρμογής. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα υπερέβη τις επιδόσεις της», γράφει, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους δανειστές σημειώνοντας ότι «η σύγκρουση μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ σχετικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στερεί πολύτιμο χρόνο από την οικονομία μας, γεγονός που θα μπορούσε να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην ανάπτυξη».

«Δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των πιστωτών μας, παρά το πολιτικό κόστος που αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Όμως, ο ασφαλέστερος δρόμος προς αυτόν τον στόχο είναι να προωθηθεί η ανάπτυξη και να τερματιστούν οι τιμωρητικές προσεγγίσεις του παρελθόντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!