Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας
[CNN Greece]: Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας

[CNN Greece]: Αρνείται τις κατηγορίες για διαφθορά ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας

«Θύμα μιας εκστρατείας σπίλωσης» υποστηρίζει ότι έπεσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας , που τέθηκε υπό κράτηση το σαββατοκύριακο κατηγορούμενος ότι ζήτησε να χρηματιστεί , σημειώνοντας πως αυτό έγινε επειδή ηγείται της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η διαφθορά.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Λετονίας έχει κλονιστεί τις τελευταίες ημέρες από τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι μια κορυφαία τράπεζα της χώρας εμπλέκεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στη συνέχεια από τη σύλληψη του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Ίλμαρς Ρίμσεβιτς.

Ο ισχυρισμός του Ρίμσεβιτς ότι στοχοποιήθηκε διότι προσπαθεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά ίσως επιδεινώσει τις ανησυχίες για τη διαφάνεια του τραπεζικού κλάδου στη χώρα, σχολιάζει το Reuters.

«Δεν έχω ζητήσει δωροδοκία ούτε έχω χρηματιστεί», δήλωσε ο διοικητής Ίλμαρς Ρίμσεβιτς σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως:

Ούτε η αστυνομία ούτε η αρχή κατά της διαφθοράς έχουν δώσει λεπτομέρειες για το ποσό των 100.000 ευρώ που υποτίθεται ότι ζήτησε να λάβει ως δωροδοκία ο Ρίμσεβιτς, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μάρις Κουτσίνσκις κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη να παραιτηθεί. Σήμερα, η στάση του φάνηκε να αμβλύνεται καθώς δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι κατηγορίες περί χρηματισμού να αποτελούν απόπειρα σπίλωσης του κύρους των αρχών της χώρας.

Η καταγγελία σε βάρος του Ρίμσεβιτς προήλθε από τη Norvik Bank, μια μικρή λετονική τράπεζα, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες της Norvik δεν έχουν δώσει αποδείξεις κάποιας παρατυπίας παρόλο που αυτό τους «έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη».

«Εάν οι ιδιοκτήτες της Norvik Bank έχουν αποδείξεις ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Λετονίας ζήτησε από τον πρόεδρο της Τράπεζας της Λετονίας ή άλλον κρατικό αξιωματούχο της Λετονίας να προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες, ζητώ οι αποδείξεις να δοθούν στην Υπηρεσία Πρόληψης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς», δήλωσε ο Κουτσίνσκις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!