Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αποκλειστικό: Το νέο «δόγμα» για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα
[CNN Greece]: Αποκλειστικό: Το νέο «δόγμα» για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα

[CNN Greece]: Αποκλειστικό: Το νέο «δόγμα» για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα

Ως τεράστιαπρόκληση χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς εμφανίζονται ροές από νέες χώρες, όπως από την Αφρική αλλά και το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, και μειώνονται οι άνθρωποι που φτάνουν από περιοχές όπως η Συρία.

Όπως εξηγεί στο CNN Greece ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος:

«Πρόκειται για ένα λαβύρινθο που στη μέση έχει ένα γόρδιο δεσμό που πρέπει να λύσουμε και αυτό γιατί έχει να κάνει με ένα πολυσύνθετο πλέγμα λειτουργιών αλλά και υπουργείων που εμπλέκονται, καθώς έχει να κάνει όχι μόνο με τι συμβαίνει εσωτερικά της χώρας, αλλά και σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις -ειδικά με την Τουρκία η οποία δεν τηρεί τη συμφωνία με την Ε.Ε.».

Διάσπαρτες υπηρεσίες σε έξι διαφορετικά κτήρια

Αναμφίβολα η όποια λύση βρεθεί είναι ταυτόχρονα και πρόκληση για τον κ. Κουμουτσάκο γιατί πρέπει να αναμορφωθεί το ήδη υπάρχον περιβάλλον.

Πρόκειται στην ουσία για μια λεπτή ισορροπία που από τη μια έχει να κάνει με την ασφάλεια της χώρας και από την άλλη με τα δικαιώματα των ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η υφιστάμενη δομή, έτσι όπως είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν λύνει αλλά διογκώνει τα προβλήματα.
Η έλλειψη ενιαίων γραφείων -με μηχανισμούς να βρίσκονται διάσπαρτοι σε έξι διαφορετικά κτήρια και υπαλλήλους από διάφορα υπουργεία και με αλλιώτικες αντιλήψεις και προσεγγίσεις- η απουσία διμερών σχέσεων με χώρες που θα έπρεπε να είχαν καλλιεργηθεί και τα ανοικτά «μέτωπα» από το εξωτερικό, όπως στην περίπτωση της Τουρκίας, δυσκολεύουν την επίλυση του θέματος συνολικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!