Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Αποκλειστικό CNNi: Η συγκλονιστική διάσωση του Βορειοκρεάτη στρατιώτη και η υγεία του σήμερα
[CNN Greece]: Αποκλειστικό CNNi: Η συγκλονιστική διάσωση του Βορειοκρεάτη στρατιώτη και η υγεία του σήμερα

[CNN Greece]: Αποκλειστικό CNNi: Η συγκλονιστική διάσωση του Βορειοκρεάτη στρατιώτη και η υγεία του σήμερα

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Ακόμη μία μέρα στη δουλειά για τον νοτιοκορεάτη χειρούργο Lee Cook-Jong μέχρι να λάβει ένα σημαντικότατο τηλεφώνημα. Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο μετέφερε στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται έναν βαριά τραυματισμένο στρατιώτη … αλλά δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη περίπτωση, όπως σχολιάζει το CNNi.

«Με ενημέρωσαν πως είχε δεχθεί πολλούς πυροβολισμούς από τους βορειοκορεάτες», τονίζει ο Lee μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, μεταφέροντας έτσι τις πρώτες πληροφορίες που έλαβε για τον στρατιώτη που αυτομόλησε από την Βόρεια Κορέα και δέχθηκε επίθεση από τους άλλοτε συντρόφους του για να μην το σκάσει στον γειτονικό Νότο.

Έφτασε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. «Οι ζωτικές του λειτουργίες ήταν τόσο ασταθείς, πέθαινε από χαμηλή πίεση, πέθαινε από τους σπασμούς», λέει ο γιατρός εξιστορώντας την πρώτη εικόνα που είχε για τον ασθενή.

Ο 24χρονος στρατιώτης Oh Chong Song δέχθηκε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς από τους βορειοκορεάτες τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει, ώστε να σωθεί από την καταπίεση του ολοκληρωτικού καθεστώτος και τις εξαθλιωτικές συνθήκες ζωής. Νοτιοκορεάτες τον έσυραν προς την πλευρά τους και εντός 25 λεπτών είχε φτάσει στο νοσοκομείο.

Μάχη με τον χρόνο

Στα πρώτα 30 λεπτά από την έλευση του στο νοσοκομείο ο Oh Chong Song μεταφέρθηκε στην χειρουργική αίθουσα και οι γιατροί έκαναν το παν για να τον κρατήσουν στη ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!