Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Η αποκατάσταση του Πανάγιου τάφου, στο Βυζαντινό Μουσείο: Ένα θαύμα της τεχνογνωσίας του ΕΜΠ
[CNN Greece]: Η αποκατάσταση του Πανάγιου τάφου, στο Βυζαντινό Μουσείο: Ένα θαύμα της τεχνογνωσίας του ΕΜΠ

[CNN Greece]: Η αποκατάσταση του Πανάγιου τάφου, στο Βυζαντινό Μουσείο: Ένα θαύμα της τεχνογνωσίας του ΕΜΠ

Τον Μάρτιο του 2017, στην Ιερουσαλήμ, παραδόθηκε από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου στις τρεις χριστιανικές κοινότητες – Φύλακες του ΠανάγιουΤάφου , το συντηρημένο και αποκαταστημένο από τη φθορά του χρόνου, κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου, στο ναό της Αναστάσεως.

Ήταν ένα τεράστιο επιστημονικό επίτευγμα το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη χρήση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και με την τεχνογνωσία που μόνο το ΕΜΠ διαθέτει.

Εβδομήντα Έλληνες επιστήμονες, αναστηλωτές, συντηρητές, τεχνίτες και πολλές άλλες ειδικότητες δούλεψαν μέρα και νύχτα για εννέα μήνες για να παραδώσουν το Ιερό Κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου, σε μια διαδικασία η οποία καταγράφηκε και τα τεκμήριά της παρουσιάζονται και θα παρουσιάζονται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2019 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, με την συνεργασία του National Geographic και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις 26 Οκτωβρίου 2016 και μετά από πέντε αιώνες άνοιξε η πλάκα που σκεπάζει τον Πανάγιο Τάφο και το National Geographic μετάδωσε την είδηση σε όλο τον κόσμο.

Η επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ κυρία Τώνια Μοροπούλου μιλώντας στο CNN Greece για το έργο και τις δυσκολίες τόνισε ότι « το έργο αυτό χαρακτηρίζεται από την καινοτομία του, την υψηλή παρακολούθησή του αλλά και τη συνεργασία όλων των χριστιανικών κοινοτήτων, με δύο λαούς και τρεις θρησκείες στην ανοιχτή πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτό αποτελεί και ένα από τα μηνύματα αυτού του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!