Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Αποκαλούσε τους φοιτητές «τούβλα» και «αμόρφωτους»: Καταγγελίες για καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
[CNN Greece]: Αποκαλούσε τους φοιτητές «τούβλα» και «αμόρφωτους»: Καταγγελίες για καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

[CNN Greece]: Αποκαλούσε τους φοιτητές «τούβλα» και «αμόρφωτους»: Καταγγελίες για καθηγητή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σάλος έχει προκληθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τις αποκαλύψεις πως καθηγητής ΤΕΙ μιλούσε απαξιωτικά στους φοιτητές του και τους ωθούσε να παρακολουθήσουν μαθήματα σε φροντιστήριο ενός συνεργάτη του.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει το thessnews.gr , έγινε γνωστή είστε από καταγγελίες φοιτητών σχετικά με τις πρακτικές του καθηγητή, ο οποίος διδάσκει στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές σημείωσαν ότι ο καθηγητής έχει «αυταρχικό και απαξιωτικό προφίλ», χαρακτήριζε τα γραπτά τους προϊόντα αντιγραφής και τους εκβίαζε να παρακολουθούν μαθήματα. Παράλληλα, ανέφεραν ότι τους αποκαλούσε «αμόρφωτους» και «τούβλα».

Όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, ο πρύτανης του ΤΕΙ ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ .

Σύμφωνα με την απόφαση της εξέτασης, «υφίστανται αποχρώσεις ενδείξεις» ότι ο καθηγητής είχε προτείνει το φροντιστήριο του συνεργάτη του για μαθήματα, κάτι που κρίνεται «μη δεοντολογικά ορθό», ωστόσο δεν αποδείχθηκε ότι εκβίαζε τους φοιτητές. Ο πρύτανης σημείωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί εκβιασμού.

Ο καθηγητής τιμωρήθηκε με έγγραφη επίπληξη, καθώς, όπως αναφέρει η απόφαση της ΕΔΕ, ελήφθη υπόψη και συνεκτιμήθηκε «η βαρύτητα και οι συνθήκες τέλεσης του ανωτέρω πειθαρχικού παραπτώματος, η προσωπικότητα του και η εν γένει καλή συμπεριφορά που επέδειξε εντός και εκτός του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!