Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Από την Αρχαία Ελλάδα στη Μόσχα: οι Θεοί επελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία
[CNN Greece]: Από την Αρχαία Ελλάδα στη Μόσχα: οι Θεοί επελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία

[CNN Greece]: Από την Αρχαία Ελλάδα στη Μόσχα: οι Θεοί επελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία

Mε κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου, στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, η εμβληματική έκθεση “Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων”.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 130 εκθέματα από 25 Αρχαιολογικά Μουσεία της Ελλάδας και ιδιωτικές συλλογές, που καλύπτουν όλα τα είδη αρχαιοελληνικής τέχνης από την προϊστορική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους και έχει ως στόχο να γνωρίσει στο κοινό τον πλούτο του αρχαίου πολιτισμού, παρουσιάζοντας τις πιο σημαντικές αρχαιοελληνικές θεότητες και ήρωες, καθώς και τις θρησκευτικές παραδόσεις και τα σημαντικότερα ιερά της αρχαίας Ελλάδας.

Μαρμάρινα γλυπτά, αγγεία, πήλινα ειδώλια, χάλκινα τέχνεργα, κοσμήματα, νομίσματα κ.ά. καθώς και πλούσιο εποπτικό και οπτικοακουστικό υλικό μεταφέρουν την εμπειρία του θείου στοιχείου κατά την αρχαιότητα, όπως αποτυπώνεται από την απεικόνιση των ανθρωπόμορφων θεών του Ολύμπου.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, όπως το μαρμάρινο ανάγλυφο αυστηρού ρυθμού της “Σκεπτομένης Αθηνάς” από το Μουσείο Ακρόπολης, η περίφημη πελίκη του “Ζωγράφου του Προνόμου” με την παράσταση του θεού Άρη και Γιγάντων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το χάλκινο μετάλλιο με την προτομή της Αθηνάς Προμάχου από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ο μαρμάρινος Απόλλων, αντίγραφο Φειδιακού τύπου, από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ο ένθρονος Δίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, το άγαλμα του νεαρού Διονύσου, που θυμίζει το Λύκειο Απόλλωνα του Πραξιτέλη, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!