Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Τι απαντά ο ΕΦΕΤ στις επικρίσεις που δέχεται
[CNN Greece]: Τι απαντά ο ΕΦΕΤ στις επικρίσεις που δέχεται

[CNN Greece]: Τι απαντά ο ΕΦΕΤ στις επικρίσεις που δέχεται

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα των ελεγκτών του και το κύρος του, ο ΕΦΕΤ ξεκαθαρίζει πως συνεχίζει τους απρόσκοπτους ελέγχους για την για την προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των Ελλήνων καταναλωτών.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αφορούν έλεγχο του ΕΦΕΤ σε υποκατάστημα της επιχείρησης «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επισήμου ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διακινούσε κατεψυγμένο προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ» , στο οποίο η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερέβαινε τo ανώτατo επιτρεπτό όριο.

Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει, ότι και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις αντίστοιχες, ενημερώθηκε η επιχείρηση και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ τα στοιχεία του εν λόγω ελέγχου απεστάλησαν μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από 13/2/2017, στην αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο ΕΦΕΤ εγγυάται την ανεπηρέαστη εκτέλεση των καθηκόντων του προσωπικού του στο πλαίσιο των υφισταμένων ενωσιακών και εθνικών διατάξεων και προς την κατεύθυνση αυτή και για την πλήρη διερεύνηση του θέματος και την αποκατάσταση της αλήθειας, υπέβαλε σχετική αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα στις αρμόδιες Εισαγγελίες Ιωαννίνων (έδρα ελεγχόμενου υποκαταστήματος της επιχείρησης) και Κέρκυρας (έδρα επιχείρησης)», αναφέρει και καταλήγει:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!