Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Αντιπαράθεση για την επιτιμοποίηση του Άνθιμου στο εσωτερικό του ΑΠΘ
[CNN Greece]: Αντιπαράθεση για την επιτιμοποίηση του Άνθιμου στο εσωτερικό του ΑΠΘ

[CNN Greece]: Αντιπαράθεση για την επιτιμοποίηση του Άνθιμου στο εσωτερικό του ΑΠΘ

Έντονη αντιπαράθεση στο εσωτερικό της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει η επιτιμοποίηση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου.

Ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες έγινε η εκδήλωση ανακήρυξης του κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτωρα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, όχι όμως με τον πανηγυρικό τρόπο που συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά σε μια τελετή κλειστού τύπου, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το voria.gr , η τελετή επισημοποίησης είχε αρχικά οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου του 2017. Ωστόσο εξαιτίας των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί εντός και εκτός τμήματος, η τελετή είχε αναβληθεί “για λόγους καλύτερης οργάνωσης”.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Περικλής Μήτκας μίλησε στο voria.gr παραδεχόμενος ότι ήταν επιλογή των πρυτανικών αρχών η τελετή να γίνει σε «μικρό κύκλο», υποστηρίζοντας ότι έπρεπε, πριν ολοκληρωθεί η θητεία του, να υλοποιηθεί η απόφαση που είχε λάβει η Σύγκλητος του ΑΠΘ το 2017 και να κλείσει έτσι η σχετική εκκρεμότητα.

Από τη μεριά του, ωστόσο ο καθηγητής και πρώην πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος “απάντησε” με κείμενό του στον εσωτερικό ηλεκτρονικό “Διάλογο” τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «από το 2017 όλοι γνωρίζαμε την απόφαση του Τμήματος Ποιμαντικής να απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στον Άνθιμο». Και προσθέτει: «Δικαίωμα του τμήματος αυτού – και κάθε τμήματος – να επιλέγει τους επίτιμους διδάκτορες που επιθυμεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!