Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ανησυχίες για την επιρροή της Τουρκίας σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκφράζει ο συγγραφέας Ντογάν Ακανλί
[CNN Greece]: Ανησυχίες για την επιρροή της Τουρκίας σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκφράζει ο συγγραφέας Ντογάν Ακανλί

[CNN Greece]: Ανησυχίες για την επιρροή της Τουρκίας σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκφράζει ο συγγραφέας Ντογάν Ακανλί

Ο Ντογάν Ακανλί , Γερμανός συγγραφέας τουρκικής καταγωγής και επικριτής της Άγκυρας διατύπωσε την ανησυχία του, στον απόηχο της σύλληψής του και κατόπιν απελευθέρωσής του στην Ισπανία , ότι η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει επιρροή και πιέσεις προς τις ισπανικές αρχές.

Ειδικότερα, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι, ως Γερμανός πολίτης, θα με παραδώσουν σε μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, ανησυχώ, δεν το περίμενα ότι το χέρι της τουρκικής κυβέρνησης θα ήταν τόσο μακρύ για να φθάσει στην Ευρώπη» ενώ, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι «θέλει να τον φιμώσει».

Ο Ακανλί, που μεταξύ άλλων έχει γράψει μια τριλογία με θέμα τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915-1917, διαβεβαίωσε ότι ταξίδεψε επανειλημμένως στην Ευρώπη χωρίς να ανησυχήσει ούτε για μια στιγμή και τόνισε ότι κρίνει «παράξενη» τη σύλληψή του στο ξενοδοχείο του την Τρίτη στη Γρανάδα στην Ισπανία. Ο συγγραφέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μία ημέρα αργότερα.

Ταξιδεύοντας συχνά τα τελευταία χρόνια και μένοντας σε ξενοδοχεία της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας όπως ίδιος επισημαίνει τίποτα δεν του συνέβη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!