Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ανησυχία για την επόμενη μέρα στη Μοσούλη
[CNN Greece]: Ανησυχία για την επόμενη μέρα στη Μοσούλη

[CNN Greece]: Ανησυχία για την επόμενη μέρα στη Μοσούλη

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Αμερικανοί και άλλοι αξιωματούχοι καθώς, όπως τονίζουν, τόσο η κυβέρνηση στη Βαγδάτη, όσο και η Ουάσιγκτον, ενεργοποίησαν τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης , χωρίς να έχουν αποφασίσει πως θα κυβερνηθεί μετά την αποχώρηση των τζιχαντιστών .

Τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα, έχουν αναγνωρίσει “κενά” προγραμματισμού στη Μοσούλη, ενώ ανησυχούν για το ενδεχόμενο να βρεθεί εκτός ελέγχου, στην περίπτωση που ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ σιιτών και σουνιτών, στην πολεμικά εύφλεκτη περιοχή του Βορείου Ιράκ.

Ωστόσο, επικρατεί η άποψη ότι η αναμονή για την πλήρη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Βαγδάτη, δεν αποτελούσε ρεαλιστική επιλογή.

(Πηγή: Reuters)

Από την άλλη μεριά, οι συνεχιζόμενες απώλειες του Ισλαμικού Κράτους, στα πεδία των μαχών, διαμορφώνουν μία θετική δυναμική πολεμικών εξελίξεων για το στρατό του Ιράκ και τους συμμάχους του, κατά την περίοδο που διανύουμε.

Η Μαλαισία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της

Την ίδια ώρα, η Μαλαισία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας στα σύνορά της, για το ενδεχόμενο επιστροφής στη χώρα, των ανταρτών που πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!