Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί – Λουτ
[CNN Greece]: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί – Λουτ

[CNN Greece]: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής συνάντησης Αναστασιάδη – Ακιντζί – Λουτ

Παραγωγική ήταν η συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης , με την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ , σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ΠρόδρομοΠροδρόμου, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι η ίδια θα κρίνει αν και πώς θα υπάρξει συνέχεια των διαβουλεύσεων αύριο Δευτέρα, μη αποκλείοντας και κοινή συνάντηση των δύο ηγετών με την κ. Λουτ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «ήταν μια παραγωγική συνάντηση με επίκεντρο την αποστολή της κ. Λουτ για την ετοιμασία όρων αναφοράς και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «παρουσίασε τις θέσεις του και τη θετική προσέγγισή του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Προσέθεσε ότι «ήγειρε βεβαίως, όπως ήταν αναμενόμενο, και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, καθώς και γενικότερα τις προκλήσεις από τουρκικής πλευράς, όπως βέβαια και το μέγα θέμα που δημιουργείται από τις παράνομες επεμβάσεις και τις εξαγγελίες που γίνονται σχετικά με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου».
Η κ. Λουτ, συνέχισε, «θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Μουσταφά Ακιντζί και ενδέχεται να υπάρξει αύριο περαιτέρω συνέχεια των διαβουλεύσεων, χωρίς να αποκλείεται, αν αυτό θα είναι υποβοηθητικό, και μια κοινή συνάντηση».
Σε ερώτηση αν η κ. Λουτ έδειξε να προβληματίζεται από τις τουρκικές προκλήσεις και ιδιαίτερα τις τελευταίες κινήσεις για τα Βαρώσια, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι ο Πρόεδρος «έχει εγείρει αυτά τα θέματα, τα οποία βεβαίως λαμβάνονται υπόψη στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
Αυτή την στιγμή, είπε, «και με δεδομένο ότι πιθανώς αύριο θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις είναι καλύτερα να περιοριστούμε σ΄ αυτά τα οποία γνωρίζουμε σήμερα».
Σε επιπρόσθετη ερώτηση, επανέλαβε ότι «με δεδομένο το ότι η κ. Λουτ είναι εδώ, θα γίνουν διαβουλεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη το απόγευμα, προς το παρόν ας περιοριστούμε σ΄ αυτά επιφυλασσόμενοι για το ότι μπορεί μάλιστα να υπάρξει αύριο συνέχεια των διαβουλεύσεων».
Σε ερώτηση αν η κ. Λουτ μετέφερε κάποιο μήνυμα από τον γγ του ΟΗΕ ή προτάσεις για να σπάσει το αδιέξοδο, ο κ. Προδρόμου απάντησε ότι «η κ. Λουτ έχει οδηγίες και εντολή από τον γγ των Ηνωμένων Εθνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!