Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Τα ανοιχτά μέτωπα της Ευρώπης: Γιατί το Brexit αποτελεί το μικρότερο «κακό» για την ΕΕ
[CNN Greece]: Τα ανοιχτά μέτωπα της Ευρώπης: Γιατί το Brexit αποτελεί το μικρότερο «κακό» για την ΕΕ

[CNN Greece]: Τα ανοιχτά μέτωπα της Ευρώπης: Γιατί το Brexit αποτελεί το μικρότερο «κακό» για την ΕΕ

«Η Ιταλία βρίσκεται σε διαρκή αναταραχή, η Ουγγαρία σε ανοιχτή ‘ανταρσία’ και οι Ηνωμένες Πολιτείες σε εμπορικό πόλεμο: Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί οι ηγέτες της Ευρώπης δεν έχουν χρόνο για εμάς, τους Βρετανούς…», σημειώνει ο Daniel Boffey, δημοσιογράφος του Guardian και επικεφαλής του γραφείου των Βρυξελλών, εξηγώντας σε ανάλυσή του στη βρετανική εφημερίδα πως τα «ανοιχτά μέτωπα» της Ευρώπης είναι πολλά , απείρως πιο επικίνδυνα και, ως εκ τούτου, πολύ πιο επείγοντα από την έξοδο της Βρετανίας από τη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει μία κόπωση στον κύκλο διπλωματών και αξιωματούχων των Βρυξελλών που εμπλέκονται άμεσα στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Ιδιαιτέρως τη χαρακτηρίζουν «κούραση τού Brexit» (“Brexit fatigue”) – αποτέλεσμα μιας χαοτικής κατάστασης στο Γουεστμίνστερ εδώ και δύο χρόνια – καθώς εργάστηκαν καθ’όλη τη διάρκεια του θέρους μετά από αξίωση του υπουργού Brexit, Ντομινίκ Ράαμπ για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις. Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε επιλέχθηκαν ως οι λαμπρότεροι και καλύτεροι να διαχειριστούν την υπαρξιακή κρίση των καιρών μας, όμως η σκληρή αλήθεια είναι πως για αυτούς τους φιλόδοξους ανθρώπους, η εν λόγω κρίση δεν είναι πια το Brexit.

Από το μεταναστευτικό στην οικονομία: Η σύγκρουση Ιταλίας – Ε.Ε πυροδοτεί έναν επικίνδυνο «εμφύλιο»

«Μπορείς να το διαπιστώσεις αυτό, αν επισκεφτείς τις πρωτεύουσες, κανείς δε μιλάει για το Brexit πια…» επιβεβαιώνει ο Fabian Zuleeg, γενικός διευθυντής του ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης European Policy Centre.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!