Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Η Άνγκελα Μέρκελ πιθανόν να διεκδικήσει ξανά την καγκελαρία
[CNN Greece]: Η Άνγκελα Μέρκελ πιθανόν να διεκδικήσει ξανά την καγκελαρία

[CNN Greece]: Η Άνγκελα Μέρκελ πιθανόν να διεκδικήσει ξανά την καγκελαρία

Ολοένα και περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη και στενοί συνεργάτες της Άνγκελα Μέρκελ δηλώνουν πως αναμένουν ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, προκειμένου να διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο το 2017.

Η 62χρονη Μέρκελ, η οποία εκλέγεται από το 2005, έχει αποφύγει επανειλημμένα να σχολιάσει εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα το 2017, υποστηρίζοντας ότι θα αποκαλύψει τις προθέσεις της εν ευθέτω χρόνω. Τον Σεπτέμβριο, όμως, όταν ρωτήθηκε για αυτό, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την πληροφορία.

Υψηλόβαθμος συνεργάτης της, δήλωσε πως δεν βλέπει άλλη εναλλακτική για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) – ένας ρόλος που πιθανόν θα αναλάβει το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την καγκελαρία.

«Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κανείς άλλος που να προετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για αυτήν την θέση»επισήμανε ο Πέτερ Τάουμπερ, γενικός γραμματέας του CDU, όταν ρωτήθηκε εάν αναμένει να θέσουν υποψηφιότητα και άλλα στελέχη, εκτός της Μέρκελ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Tagesspiegel, χθες Κυριακή, ο Τάουμπερ υπογράμμισε την θέση που υποστηρίζει και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, ότι δηλαδή το ίδιο πρόσωπο πρέπει να αναλάβει τους ρόλους του προέδρου του κόμματος και του καγκελαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!