Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ανατροπή στις εκλογές του Ιράκ
[CNN Greece]: Ανατροπή στις εκλογές του Ιράκ

[CNN Greece]: Ανατροπή στις εκλογές του Ιράκ

Το κόμμα του Μοκτάντα αλ Σαντρ προηγείται στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Ιράκ με πάνω από τις μισές ψήφους καταμετρημένες, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της χώρας την Κυριακή. Πρόκειται για μια απροσδόκητη εξέλιξη που σηματοδοτεί μια θεαματική πολιτική επιστροφή για τον ισχυρό σιίτη ιερωμένο, ο οποίος παραμερίστηκε τα τελευταία χρόνια από αντιπάλους του, που υποστηρίχθηκαν από το Ιράν.

Η συμμαχία του Χάντι αλ Αμίρι, του ηγέτη παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίχθηκε από την Τεχεράνη, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, βάσει των στοιχείων με το 95% των ψήφων καταμετρημένο από τις 10 εκ των συνολικά 18 επαρχιών του Ιράκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι, αντιθέτως, φέρεται να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, μολονότι, πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και στην εκλογική επιτροπή είχαν δηλώσει ότι προηγείτο στις εκλογές, που διεξήχθησαν το Σάββατο και ήταν οι πρώτες μετά την ήττα των τζιχαντιστών του ISIS.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 44,52% με το 92% των ψήφων καταμετρημένο, ανέφερε η εκλογική επιτροπή, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από εκείνο σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αργότερα σήμερα.

Οι παρατάξεις των Σαντρ και Αμίρι καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις τέσσερις από τις δέκα επαρχίες όπου έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι, αλλά η συμμαχία του πρώτου συγκέντρωσε πολλές περισσότερες ψήφους στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, που αναδεικνύει πολλές περισσότερες έδρες στο ιρακινό κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!