Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ανακαλύφθηκε άγνωστος παγωμένος πλανήτης
[CNN Greece]: Ανακαλύφθηκε άγνωστος παγωμένος πλανήτης

[CNN Greece]: Ανακαλύφθηκε άγνωστος παγωμένος πλανήτης

Στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, πολύ πέρα από τον Πλούτωνα, ανακαλύφθηκε ένας άγνωστος, έως τώρα, πλανήτης. Ένας παγωμένος πλανήτης που έγινε γνωστός ως L91.

Ο νέος πλανήτης διαγράφει μια τεράστια ελλειπτική τροχιά, γι’ αυτό και χρειάζεται πάνω από 20.000 γήινα έτη για να κάνει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο. Και αυτή είναι η διάρκεια του έτους του παγωμένου πλανήτη L91.

Ο πλανήτης έγινε αρχικά αντιληπτός το 2013 από ένα τηλεσκόπιο στη Χαβάη. Μετά από τρία χρόνια παρατήρησης, οι αστρονόμοι, με επικεφαλής την αστροφυσικό Μισέλ Μπάνιστερ του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ στη Β.Ιρλανδία, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος ή τη μάζα του αινιγματικού ουράνιου σώματος.

Κάθε φορά που οι επιστήμονες βρίσκουν ένα ουράνιο σώμα τόσο μακριά από τον Ήλιο, αναρωτιούνται πώς βρέθηκε εκεί, όμως ακόμη δεν έχουν δώσει μια ικανοποιητική απάντηση.

Ο L91 διαγράφει μια τροχιά που πλησιάζει τον Ήλιο έως τις 50 αστρονομικές μονάδες (μια τέτοια μονάδα ισοδυναμεί με την απόσταση Γης-Ήλιου), ενώ απομακρύνεται από το άστρο μας έως τις 1.450 αστρονομικές μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!