Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Αναγνωστοπούλου: Νευρικός και απρόβλεπτος γείτονας η Τουρκία
[CNN Greece]: Αναγνωστοπούλου: Νευρικός και απρόβλεπτος γείτονας η Τουρκία

[CNN Greece]: Αναγνωστοπούλου: Νευρικός και απρόβλεπτος γείτονας η Τουρκία

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε ότι αφορά την προκλητική δραστηριότητα της Τουρκίας , έδωσε από το βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων η Σία Αναγνωστοπούλου.

Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο συζήτησης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως η χώρα μας έχει πλήρη συμφωνία και την ομόθυμη στήριξη των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη θέση και λειτουργεί με γνώμονα τη διασφάλιση της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας και της αποτροπής και κάλεσε τη ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην πλειοδοτούν σε πατριωτισμό.

Χαρακτήρισε πάντως, «νευρικό και απρόβλεπτο γείτονα» την Τουρκία στην επισήμανση του Γιώργου Κουμουτσάκου από τη ΝΔ ότι «η Άγκυρα παίζει με την φωτιά».

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ χαρακτήρισε παντελώς λανθασμένες τις αξιολογήσεις της κυβέρνησης για τη νευρικότητα της Τουρκίας και έστειλε μήνυμα λέγοντας: «Να μην ερμηνεύσει η Τουρκία την εκλογική αντιπαράθεση ως αδυναμία γιατί στα δύσκολα θα ενωθούμε». Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μέτρα αύξησης των ΜΟΕ αν η Τουρκία δεν εφαρμόζει τα ήδη συμφωνηθέντα.

«Είναι ζήτημα ολίγου χρόνου η κυβέρνηση να αποχωρήσει και δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, καθώς ακούω για διεύρυνση αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, δεν μπορείτε 10 μέρες προ εκλογών να παίρνετε τέτοιες αποφάσεις», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!